Dertsiz Masa Örtüsü Nedir?

Limon Çiçeği Desenli Masa Örtüsü

Dertsiz Masa Örtüsü tabiri yıllardır büyüklerimizden sıkça duyduğumuz bir tabirdir. Anneannelerimiz, annelerimiz, teyzelerimiz ve daha nice büyüklerimizin çok iyi bildiği ve popüler olan bu tabir neyi ifade eder, ondan sizlere deyinmek istedik.

Dertsiz masa örtüsü, leke tutmayan, ütü istemeyen, zahmetsizce yıkanabilir, yıllarca renklerini koruyabilen ve solmayan masa örtülerini betimler. Bu tip masa örtüleri genellikle hep büyüklerimizin evlerinde masalara örtülen tipte, şık, tertemiz ve ilk günkü gibi örtülerdir.

Dertsiz Masa Örtüsü Lekelenirse Ne Yapmalı?

Öncelikle tüm kumaşlar lekelenmeye açıktır. Su itici özelliğe sahip kumaşlar dahi lekelenebilirler. Burada önemli olan husus lekelerin kolayca kumaştan ayrılıp ayrılmayacağıdır. Bazı dertsiz masa örtülerinde lekelenmeler bez yardımıyla çabucak geçebildiği gibi bazılarında lekelenmeler karşısında ilk müdahale olarak silme işlemi gerçekleştirmek ve lekeden tam arınmamış ise çamaşır makinesinde yıkamak gerekir. Bu durum çok doğal olup dökülen sıvıların ya da katı maddelerin yarattığı leke zorluğuna göre değişkenlik gösterir.

Örtüyü Lekeden Arındırmak İçin Ne Yapmalı?

Lekelenme derecelerine göre;

  • Hafif nemli bez ile lekelerin üzerini ovalamak (kolay kirler için)
  • Beyaz sabunlu bez ya da kolonyalı mendil ya da kolonyalı bez kullanarak zor lekelerden arındırmak(salça, mürekkep, kan gibi zor lekeler için)
  • İlk müdahalelerle büyük ölçüde lekeden arınan masa örtünüzü çamaşır suyu gibi ağartıcılar kullanmadan bol deterjanla orta ısıda ( 40 – 60 derecede ) yıkamak kesin çözümdür.

Dekorinyo’dan Masa Örtüsü ya da Kumaş Almak İstiyorum, Leke Tutar Mı?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere dünyadaki tüm kumaş türleri anlık lekelenmelere açıktır. Önemli olan lekelere karşı dayanıklılık derecesinden ziyade kolay silinebilme, kolay yıkanabilme ve solmama gibi özellikleridir. Dekorinyo’ya ait tüm kumaşlar ve ev tekstili ürünleri lekelerden arınma konusunda %100 müşteri memnuniyeti garantisi vermektedir.

%100 PES, polyester tabanlı Dekorinyo Kumaşı pamuk içermediği için çok daha hızlı ve kolay temizlenme garantisi vermektedir

Ayrıca kırışmama, kolay ütülenebilme, yıkama sonrası hızlı kuruma gibi özelliklere de sahip Dekorinyo Masa Örtü ve Kumaşları sizlere dertsiz ve ömürlük bir kullanım imkanı sağlayacaktır.

Dekorinyo Dertsiz Masa Örtüsü Modellerini incelemek ve deneyimlemek istiyorsanız buraya tıklayarak tüm modelleri görebilirsiniz

Tüm Kumaş Kolleksiyonumuzu incelemek ve beğendiğiniz kumaşlardan sizlere özel dertsiz masa örtüsü yaptırmak için online kumaş mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Tüm herkese dertsiz günler dileriz 🙂

 

 

 

Bir yanıt yazın

error: Bu site üzerindeki görselleri kullanma yetkisi izne tabidir.