En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisidir

En Kullanışlı Koltuk Kumaşı Hangisidir?

Zamanla yıpranmış, sökülmüş ve deforme olmuş bir koltuk kumaşı, yılların birikimi temizlenmesi imkansız hale gelen tozlu ve lekeli kumaş yüzeyi, canlılığını yitirmiş kumaş renkleri ve buna benzer birçok husus hepimizi en kullanışlı koltuk kumaşı hangisidir sorusunun cevabını öğrenmeye itiyor…

Aileler ve bireysel kullanıcıların yanı sıra artık Restoran, Cafe, Otel, Bar ve bunun gibi işletmeler de kullanışlı ve mümkün olduğunca uzun ömürlü döşemelik kumaşları tercih ediyor ve ekonomik olarak daha karlı bir yatırım elde etmek için düşük kaliteli kumaşları bir kenara bırakıyorlar.

Kullanışlı Koltuk Kumaşı Nedir ve Kullanışlı Koltuk Kumaşı Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Kullanışlı bir koltuk kumaşı deyimi aslında sizin ihtiyacınıza en uygun olan kumaşı ifade eder. Örneğin evcil hayvan sahipleri kumaş seçimlerinde hem leke tutmayan hem de deforme olmayan bir kumaş tercih ederken bebek ve çocuk sahibi aileler seçimlerini leke tutmayan, toz toplamayan ve kolaylıkla silinebilir kumaşlardan yana kullanır. Restoran, cafe gibi işletmeler koltuk kumaşlarının sadece sezonluk değil ömürlük olmalarını ve bu şekilde ekonomilerine katkı sağlanmasını temenni eder.

Sizler de bu bağlamda kendi ihtiyacınıza göre kumaş seçimi yapıp koltuk kumaşınızı nokta atışıyla belirleyebilirsiniz.

Ayrıca sağlamlık, uzun ömürlülük gibi önemli kumaş özelliklerinin yanı sıra zevklerinizin ve renklerinizin koltuk kumaşı seçimine katkısı oldukça büyüktür.

Örneğin evinizde yer alan mobilyaların rengi ve tarzı, perdelerinizin renkleri ve tarzları, salonunuza hakim olan renkle, dekoratif objeler kumaş seçimi konusunda sizleri yönlendirecek önemli hususlardır. Klasik, bohem, geometrik, tropikal, etnik, otantik tarzlar bir yana; evinizi güzelleştirebilmeniz için size gereken en önemli kombin kumaşı bulmaktır. Klasik bir ev ve mobilya düzeniniz var ise damask, ikat gibi desen tarzlarını seçebilir, renkler konusunda odanızda yer alan tüm objelerin uyumunu göz önünde bulundurabilirsiniz. BohemEtnikOtantik tarzınız varsa desen içerisinde birçok rengi barındıran kumaşları, farklı renklerde düz renk kumaş kombinlerini ya da belli etnik öğeler içeren -örneğin meksika, aztek, moroccan, hint – kumaş desenlerini tercih edebilirsiniz.

Kullanışlı bir Koltuk Kumaşının Temizliği Nasıl Olmalıdır?

Bir kumaşın temizliği kullanışlılık konusunda en önemli kriterlerden biridir. Öyle ki bazı koltuk kumaşı seçimlerinizde desenin çok şık olması, kumaşın yüzeyi, fiyatı gibi etkenler aklınızı çelmiş ve buna göre kumaş edinmiş olsanız da bu her şeyin doğru olduğunu ifade etmez. Kumaş temizliği neredeyse en önemli kıstastır. Kolay lekelenen, lekelerden kolay yöntemlerle arınamayan ya da hiç bir zaman lekelerden tam olarak kurtulamayan kumaşlar malesef ki hem hayat kalitenizi hem de cüzdanınızı etkiler. Sizler için en uygun seçenekler daima kolaylıkla temizlenebilen, gerektiğinde ufak lekelenmeler karşısında silinebilen, uygun fiyatlı, sağlam kumaşlardır.

 

Dekorinyo Kumaşları Nasıldır? Dekorinyo Kumaşları Kullanışlı Mıdır?

%100 Dekorinyo üretimi olan %100 PES (polyester tabanlı) kumaşlar yapısı itibariyle temizliğe uygun, silinebilir, 60 derece ısıda dahi sorunsuz yıkanabilen kumaşlardır. Yapısında yer alan mikro iplikler hem kumaşın dokusunun tok durmasına hem de hava geçirgenliğinin yüksek olmasına olanak tanır. Hava geçirgenliği yüksek bir kumaş vücut teması söz konusu iken en az terleten kumaş demektir. Ayrıca sık dokuma bir kumaş olan Dekorinyo kumaşları dijital baskının kumaş üzerinde en net ve en yoğun olmasını sağlamaktadır.

Türkiye’de emsali olmayan PES kumaş türündeki en yumuşak ve pamuksu – süet doku kullanıcıya konfor ve estetik sağlamak için tasarlanmıştır. Bu sayede koltuk, sandalye, berjer ve tüm oturulabilir kumaş yüzeyler sizleri rahatlatan anti-stress bir yapıdadır.

Tüm Dekorinyo kumaşları lekelenmeler karşısında silinebilir özelliktedir. Polyester tabanlı kumaşların en önemli özelliği olan leke tutmama özelliği bu sayede Dekorinyo sık dokulu kumaşlarıyla bir bütün olur ve temizlenme performansını arttırır. Temizlik konusunda yapmanız gerekenler;

  • Hafif ıslak sabunlu bezi lekelerin üzerine uygulamak
  • Kolonyalı mendil ya da kolonyalı bezi lekelerin üzerine uygulamak

Eğer mürekkep, kan, salça, mazot vb. ciddi lekelenmeler söz konusu ise kumaşın üzerine önce beyaz sabunlu ıslak bez uygulanır ve lekeyi hafiflettikten sonra 60 derece programda kumaş makinede yıkanır. Bu sayede lekelenme tamamen ortadan kalkar.

Tüm Dekorinyo Kumaşlarını görmek ve alışverişe başlamak için hemen burayı tıklayabilirsiniz:

Kaplanmış koltuk örneklerini görmek için Sizden Gelenler köşesini ziyaret edebilir,

Kaç Metre Kumaş Almanız gerektiği hakkında yardım almak için Kaç Metre Kumaş Almalıyım bölümünü inceleyebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

error: Bu site üzerindeki görselleri kullanma yetkisi izne tabidir.