Döşemelik Kumaş Alırken Bilmeniz Gerekenler

Döşemelik Kumaş Alırken Bilmeniz Gerekenler

Döşemelik Kumaş Alırken Bilmeniz Gerekenler

Koltuk kumaşı seçerken bilmeniz gerekenler, Döşemelik kumaş seçerken dikkat etmeniz gerekenler Türkiye’nin yenilikçi ve benzersiz dijital baskılı kumaş üreticisi Dekorinyo’nun tecrübeleriyle bu yazıda sizlerle buluşuyor.

Döşemelik kumaş nedir?

Kısaca tanımlayacak olursak çoğunlukla koltuk, berjer, sandalye, puf, minder ve benzeri mobilyaları kaplamak için kullanılan kumaş çeşidine verilen genel bir tabirdir. Bilinen tüm döşemelik kumaşlar kalın bir yapıya sahiptir. Koltuk kumaşı seçerken siz de mutlaka kalın ya da orta kalınlıkta döşemelik kumaşlar tercih etmelisiniz. Bir döşemelik kumaşın kullananlar tarafından olması beklenen en önemli özelliği leke tutmaması, silinebilir olması ve lekelenmelerden kolayca arınabilmesidir.

Hangi Kumaşlar leke tutmaz?

Unutmayın ki her kumaş lekelenebilir. Leke tutmayan koltuk kumaşı diye tabir edilen pahalı ve bol özellikli kumaşlarda bile lekelenmeler yaşanması çok doğaldır. Genellikle koltuk kumaşı tercih ederken lekelenmeyen kumaş aramak yerine, lekelerden en kolay ve zahmetsiz arınabilen kumaşları değerlendirmelisiniz. Sık dokumalı döşemelik kumaş türleri temizlik ve leke tutmama konusunda son derece başarılı olmaktadır.

Döşemelik Kumaş Alırken Bilmeniz Gerekenler bununla bitmiyor

Dekorinyo’ya özel %100 PES dijital baskılı kumaş nedir?

Dekorinyo üretimi %100 PES Dijital Baskılı Döşemelik Kumaş türü polyester tabanlı orta kalınlıkta bir kumaştır

Yumuşacık pamuksu dokuya ve süetimsi yüzeye sahiptir. Mikrofiber sık dokumalı bir kumaş olması sebebiyle hava geçirgenliği yüksek, mikro gözeneklere sahiptir. Polyester tabanlı bir kumaş olması sebebiyle lekelenmelere karşı temizlenmesi en kolay kumaş türüdür.

En zor lekeler karşısında bile ideal ısıda bol deterjan kullanarak kumaşı lekelerden tamamen arındırabilirsiniz. Bunun yanında hafif lekelenmeler karşısında ıslak mendil ya da hafif nemli sabunlu bez ile kumaşın yüzeyini silmeniz, lekeyi tamamen ortadan kaldırabilir.

60 derecede dahi yıkanabilen bu özel kumaş türü, pamuk kanvas tarzı kumaşlara nazaran asla çekme yapmaz, en yüksek ısıda dahi renk bırakmaz ya da renkleri solmaz. Dış mekan kullanımına uygun olan bu özel kumaş türü güneşe karşı hassasiyeti en düşük seviyededir.

Güneşten diğer kumaş türlerine göre çok daha az etkilenir ve sizlere uzun yıllar kullanım imkanı sunar. Dekorinyo Döşemelik Kumaşları Türkiye’deki ilk ve tek yüksek dijital baskı kalitesiyle en gerçek siyah renk tonuna sahip olmanın yanında gerçek yeşil tonları, gerçek mavi tonları ve gerçek kırmızı tonları kumaşta görmemize imkan veren dijital baskı kalitesiyle üretilmiştir. Tüm döşemelik kumaş çeşitlerimiz 143 cm enindedir. Tüm döşemelik kumaşlarımızı görmek için buraya tıklayabilirsiniz

Kumaşlarımızla döşenmiş olan bazı müşteri fotoğraflarını buraya tıklayarak görebilirsiniz

Ayrıca diğer tüm sizden gelenleri görebileceğiniz Instagram hesabımızı buraya tıklayarak takip edebilirsiniz

Aşağıda sizler için kullanıcılar tarafından en çok bilinen kumaş türlerinin kullanışlılık açısından avantaj ve dezavantajlarını sıralayalım:

 

Duck Bezi (Duck Kumaş), Amerikan Bezi, Poplin Kumaş, Müslin Kumaş, Pazen Kumaş, Akfil Kumaş gibi ince ve yumuşak dokuya sahip kumaşlar sürtünme ve dış etmenlere karşı daha hassas olduklarından, döşemelik olarak tercih edilmemelidir.

Kalın Pamuklu Döşemelik Kumaş – Kanvas Döşemelik Kumaş türleri  orta – kalın sertlik derecesinde olduklarından döşemelik kumaş tercihleri arasında yer alıyor olsa da leke tutma, yıkanırken renk bırakma, solma, yıkamadan sonra çekme, çabuk yıpranma ve pamuklanma gibi olaylara maruz kaldığı için ideal döşemelik kumaş tercihi olmamaktadır.

Kadife Döşemelik Kumaş türü en sık tercih edilen döşemelik kumaş türü olarak bilinir. Yumuşaklığı ve dokusu sebebiyle kullanışlı bir kumaş olarak gözükse de sıcak havalarda ciltte terletme gibi bir dezavantaja sahiptir. Bunun yanında temizlik konusunda kanvas döşemelik kumaş çeşitleri gibi zor temizlenen ve leke tutan bir yapıdadır. Aynı zamanda tüylü yüzeyi yüzünden kullanıcıları mikro tozlanma ve temizlik konusunda zor durumda bırakabilir.

Şönil Döşemelik Kumaş, Tay Tüyü Döşemelik Kumaş yapıları itibariyle sert ve kalın kumaş türleri arasındadır. Her iki kumaş türü de orta dayanıklı kumaş kategorisinde yer almaktadır. Tay tüyü ve Şönil kumaşlar dokuları itibariyle orta-sık dokumalı, yüzeyleri kendinden dokuya sahip kumaşlardır. Yıkama ve temizleme konusunda pamuklu kumaşlara benzer özellikte olmakla birlikte dokuların arasında leke tutma, renk solması, güneşe karşı aşırı hassaslığa bağlı yıpranma, renklerde belirgin solma, hızlı pamuklanma, tozu kolay emme konularında kullanıcılarına sorun yaşatabilir özelliktedir.

Deri, Suni Deri ve Nubuk Döşemelik Kumaş cinsi genellikle kalın, özünde deri olan ve zımpara ile şekil ve doku katılan bir kumaştır. Sağlamlık açısından tatmin edicidir. Yaz aylarında terletme gibi bir dezavantajı vardır. Düşük kaliteli deri ve nubuk kumaşlar kolayca yıpranmakla birlikte yüksek kalite deri kumaşlar fiyat olarak oldukça pahalıdır.

 

Bir yanıt yazın

error: Bu site üzerindeki görselleri kullanma yetkisi izne tabidir.